Top 5 najaarsplanten

Top 5 najaarsplanten

Tuincentrum de Carlton heeft een top 5 planten voor in het najaar opgesteld! De bomen kleuren weer rood en geel, de blaadjes vallen van de bomen, het is echt herfst! Ook in de herfst kunt u gewoon kleur aanbrengen in uw tuin. Tuincentrum de Carlton gelegen in ’s-Gravenzande heeft een breed aan diverse soorten tuinplanten die helemaal geschikt zijn voor het najaar! Bekijk hieronder alvast onze top 5 tuinplanten voor het najaar om inspiratie op te doen, en kom daarna gezellig langs in het tuincentrum! U kunt ook een kijkje nemen op onze algemene tuinplanten pagina, of onze kamerplanten pagina voor de mooiste planten voor binnen.

Najaasrplanten_Tuincentrum de Carlton

Top 5 planten voor in het najaar:

 1. Struikheide: de struikheide geeft in het najaar pas echt kleur in uw tuin. Extra leuk aan deze plant is dat bijen en hommels er vlak voor de winter hun honingvoorraad mee kunnen aanvullen. Struikheide staat graag op een lichte plek. Hoe meer licht, des te mooier het blad kleurt. Struikheide heeft niet veel verzorging nodig. Deze tuinplant is van nature een overlever. U hoeft dus geen plantenvoeding te geven. In droge perioden is het wel aan te raden water geven.
   
 2. Viooltje: in de tuin verandert alles snel in oktober. De bomen laten hun blaadjes vallen en de zomerbloeiers en vaste planten zijn aan het eind van hun bloeiperiode. Maar dat geldt niet voor de violen! Violen vinden de lagere temperaturen juist prima en bloeien uitbundig tot de winter invaltOf u een viooltje nou in de volle grond zet of in bakken plaatst, hij doet het eigenlijk overal. Belangrijk is wel dat de viooltjes worden neergezet in de halfschaduw tot volle zon. Zet de plant in voedzame grond en geef deze regelmatig water. Wanneer de temperatuur boven het vriespunt is, zal de viool toch flink doorgroeien en bloeien.
   
 3. Skimmia: het hele jaar door laat de Skimmie, ook wel Skimmia japonica genoemd, zich steeds op een nieuwe manier zien. In november toont de plant de knoppen van haar stevige, fraaie bloempluimen. De kleur én de knoppen blijven de hele winter mooi. In april-mei gaan de knoppen open en bloeit de Skimmia met wit-roze bloemen die sterk geuren: bijen zijn er dol op. Een Skimmia kunt u het best in de schaduw plaatsen, dan ontwikkelen de bessen zich het best.
  Najaasrplanten_Tuincentrum de Carlton
 4. Schijnhulst: de Schijnhulst, ook wel Osmanthus genoemd, is een groenblijvende heester die, zoals de naam al doet vermoeden, op hulst lijkt. Deze heester heeft mooie bladtekeningen en in de lente zullen er zelfs witte bloemetje uit komen. De Schijnhulst is winterhard en kunt u het best neerzetten in de volle zon of in halfschaduw/schaduw. Een normale humusrijke grond vindt de schijnhulst prettig om in te groeien, niet te nat en niet te droog.
   
 5. Leucothoe: De prachtige bladheester Leucothoe, is een beauty in de tuin, op het terras of op het balkon. De mooi gekleurde bladeren brengen vooral in het najaar en de winter kleur in de tuin, solitair of wanneer ze gecombineerd worden met planten als de bovengenoemde planten de Skimmia en Struikheide. De tuinplant van de maand oktober mag er dus wezen met zijn opvallende verschijning!