Bloembollen en zaden

Tuincentrum De Carlton in 's Gravenzande heeft een ruim assortiment aan bloembollen in alle geuren en kleuren. U kunt bollen onderverdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. Voorjaarsbollen komen uit in het voorjaar en zomerbollen bloeien in de zomerperiode. Voor ons complete aanbod aan bloembollen komt u naar ons tuincentrum in Westland waar wij u graag verwelkomen en tips geven over het planten van bollen. Samen met u zorgen we ervoor dat uw tuin er straks in het voorjaar prachtig uitziet. 

Bollen kopen bij De Carlton

U heeft nog even de tijd om uw bollen te planten. Zolang het niet vriest, kunt u de bloembollen planten. Kom langs bij ons tuincentrum in Westland voor ons actuele aanbod bloembollen en kies samen met ons enthousiaste team van medewerkers de bollen uit die het beste bij u passen. Ook geven wij u graag tips over hoe u het beste bollen kunt planten. Bent u niet van de bollen, maar wilt u wel een fleurige tuin? Bekijk dan eens ons overige assortiment tuinplanten!

Lees onze blog: Bollen planten

Assortiment bloembollen

Ten eerste bestaan er verschillende soorten bloembollen waaruit u kunt kiezen. Zo bestaan er de eenjarige bollen, de meerderjarige bollen en de verwilderingsbollen. De eenjarige bollen zijn het eerste jaar na planten het mooist en komen daarna wellicht nog een keer op, maar hebben hun mooiste tijd dan wel gehad.

De meerderjarige bollen blijven meerdere jaren mooi en bloeien dan ook meerdere jaren achter elkaar. De verwilderingsbollen lijken eigenlijk op de meerderjarige bollen, maar deze bollen zullen zichzelf uitbreiden. Zo hoeft u de bollen maar één keer te planten, maar kunt u toch genieten van een goed gevulde tuin of pot op het balkon. Bij Tuincentrum De Carlton bieden wij u onder andere de volgende bollen aan:

  • Tulpen
  • Narcissen
  • Krokussen
  • Hyacinten
  • En nog veel meer...

Meer over tuinplanten

Verzorging van bloembollen

Voor de actuele verzorging van bloembollen kunt u altijd het beste op de verpakking kijken. Op de verpakking is ook goed te zien hoe de bol er in het voorjaar uit zal gaan zien! Eigenlijk kunt u bollen in elke grond en op veel plekken planten. De meeste bloembollen zijn niet veeleisend en dus ook makkelijk in onderhoud.

Of u de bloembollen vol in de zon zet of op een halfschaduw plekje; het maakt allemaal niet uit! Waar u wel op moet letten is het feit dat de grond waar u de bloembollen in plaatst niet al te nat moet zijn. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de bollen gaan rotten en dat willen we natuurlijk voorkomen! Poot u de bollen in een pot? Zorg er dan voor dat er een gat in de pot zit zodat het overtollige water weg kan lopen. Voor meer informatie over de verzorging van bollen en hoe u deze het beste kunt planten kunt u ook een kijkje nemen op onze nieuwspagina. 

Bent u klaar om uw bollen te planten, maar heeft u geen geschikte potten of bakken? Tuincentrum De Carlton beschikt over alle soorten en maten potterie, zodat uw bollen prachtig kunnen bloeien!

Meer over potterie