Gazon

Bent u opzoek naar graszoden of graszaden in de omgeving van 's-Gravenzande, Naaldwijk, Westerlee of Poeldijk? Kom dan zeker een keertje langs, wij helpen u graag verder! In de basis adviseren wij u het volgende: kies voor een grassoort die bij u past. Wilt u een gazon waar de kinderen op kunnen ravotten, kies dan voor een sterke grassoort zoals speelgazon. De fijnere meer kwetsbare grassoorten hebben meer sierwaarde, maar zijn dus niet geschikt om een potje op te voetballen.

Graszoden en graszaden kopen in 's-Gravenzande

De Carlton heeft zowel graszoden als graszaden in de aanbieding in de winkel.
Een gazon kan worden ingezaaid, maar voor een sneller resultaat bestelt u bij ons complete graszoden. Wilt u er zeker van zijn dat u op tijd voldoende graszoden in huis heeft? Dan adviseren wij van te voren rollen bij ons te bestellen. 

Tips voor het onderhouden van het gazon

Wanneer u het gazon goed zult onderhouden, heeft u er het hele jaar plezier van.- Bij Tuincentrum de Carlton vindt u producten voor het gazon van topmerken als Pokon en EcoStyle. Laat het gazon dus een echte eyecatcher zijn in uw tuin! Wij hebben speciaal voor u dan ook enkele tips voor het gazononderhoud op een rij gezet:

  • Tip 1: Het is super belangrijk om regelmatig het gras te maaien. Doet u dit niet, dan wordt het gras zwak en heeft onkruid meer kans om te groeien. Dat willen we natuurlijk niet! Wij raden u aan om tijdens het groeiseizoen ongeveer één à twee keer per week het gras te maaien. Voor het maaien het is belangrijk dat de messen scherp zijn, dat geeft het beste resultaat.
  • Tip 2: In februari of maart moet het gazon worden geverticuteerd. Hier heeft u vervolgens de hele zomer heel veel plezier van. Door bijvoorbeeld een verticuteerhark te gebruiken, prikt u een aantal gaten in de grond. Dit is belangrijk om zo voor extra lucht in de grond te zorgen. Hierdoor krijgt mos minder kans om te groeien.
  • Tip 3: Net als alle andere planten heeft een gazon ook voedingsstoffen nodig. Het belangrijkste is om regelmatig te sproeien met water én het gazon regelmatig te bemesten. Bij Tuincentrum de Carlton vindt u dan ook diverse producten om het gazon te bemesten.
  • Tip 4: U zult er niet aan ontkomen, maar klavertjes, madeliefjes en paardenbloemen zullen ongetwijfeld tevoorschijn komen in uw gazon. Maar toch: hoe gezonder het gazon is, hoe minder onkruid. In ons tuincentrum vindt u ook hier middelen voor.
  • Tip 5: Een 'boosdoener' in het gazon is mos. Mos kan super hard groeien bij vochtig weer. Om dit aan te pakken kunt u het best gazonmest én mosbestrijder gebruiken. Een andere tip is om het gras niet te kort te maaien.