Buiten potterie

Bent u op zoek naar planten potten en/of bakken, oftewel potterie voor in de tuin of op het balkon? Geef uw planten de bescherming die ze verdienen. Bovendien zorgt de juiste pot of bak voor een sfeervolle uitstraling. Breng wat kleur in uw interieur door een gekleurde pot of bak in uw vensterbank te plaatsen. Woont u in de omgeving van Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis en 's-Gravenzande kom dan onze collectie potten en bakken bekijken. Buitenpotten hebben wij onder andere van de merken Capi, Art Stone en Elho. Deze merken staan bekend om de hoge kwaliteit materialen. Wilt u dat uw plant de winter doorkomt of wilt u dat uw plant genoeg water opneemt tijdens de warme dagen? Kies dan voor een pot van hoge kwaliteit.

Bekijk onze tuinplanten

Welke pot is geschikt voor mijn plant?

Wij hebben potten en bakken van keramiek, kunststof, riet en zink beschikbaar. Welke pot past bij uw plant? Als eerste is het belangrijk om een pot te kiezen met gaatjes in de bodem. Door de gaatjes in de bodem kan overtollig water weglopen en verdrinkt uw plant niet. Overtollig water moet weg kunnen stromen.

Bij een kunststof of zinken pot is de bodem meestal geheel dicht. Zonder aan de slag te gaan met een pin en een hamer, kunt u ook de plant in de kweekpot in de sierpot plaatsen. 

Bij De Carlton vindt u potten van topmerken als Capi en Elho.

U vindt een deel van ons assortiment in onze webshop! Voor het volledige assortiment nodigen wij u graag uit in 's Gravenzande. 

Shop potten online

Rekening houden bij kiezen potten

U moet rekening houden met de pasvorm van de pot of bak. Een te grote pot of bak zorgt ervoor dat het water zich ophoogt op plekken waar de wortels niet bij kunnen. Dit zorgt voor te veel vochtigheid en mogelijk wortelrot. Dit wilt u zeker niet voor uw groene vriend! Uw plant houdt ook zeker niet van een te kleine pot. Dan heeft de plant namelijk niet genoeg ruimte om te groeien. Hoe weet u of uw plant in een te kleine pot zit? U kijkt naar de wortels van de plant. Als de wortels naar boven groeien of de wortels steken onder de kweekpot uit, dan heeft de plant duidelijk te weinig groeiruimte. Het kan voorkomen dat uw plant bij aankoop al toe is aan een nieuwe pot. Let bij het aankopen van een nieuwe plant dus op of er niet teveel wortels aan de onderkant van de kweekpot uitkomen. Als u uw plant wilt verpotten, zorg dan voor verse potgrond, hierin zitten veel mineralen die uw plant weer doet groeien!

Trend: hangpotten!

Maak u klaar om uw buitenruimte naar een hoger niveau te tillen met de nieuwste trend van het moment: hangpotten voor buiten! 

Of u nu een grote tuin, een klein balkon of een gezellig terras hebt, hangpotten zijn de perfecte manier om groen toe te voegen en een levendige sfeer te creëren. Ze brengen letterlijk een hele nieuwe dimensie naar je buitenruimte door planten op ooghoogte te presenteren en een betoverende verticale tuin te vormen.

Welke planten kunnen in een hangpot?

In een hangpot voor buiten kunt u een breed scala aan planten kweken. Het belangrijkste is om rekening te houden met de specifieke groeiomstandigheden, zoals de hoeveelheid zonlicht en de beschikbare ruimte voor de wortels. Hier zijn enkele planten die goed gedijen in hangpotten voor buiten:

  • Bloeiende planten: Geraniums, petunia's, begonia's, viooltjes, fuchsia's en lobelia's zijn populaire keuzes voor hangpotten. Ze voegen prachtige kleuren toe en zorgen voor een levendige uitstraling.
  • Klimplanten: Klimop, jasmijn, passiebloem en kamperfoelie zijn uitstekende keuzes voor hangpotten. Ze kunnen langs de randen van de pot omhoog klimmen en zorgen voor een prachtig groen en weelderig effect.
  • Kruiden en specerijen: Basilicum, peterselie, munt, tijm en rozemarijn kunnen goed groeien in hangpotten. Ze zijn niet alleen handig om te gebruiken in de keuken, maar ze verspreiden ook een heerlijke geur.

Hoge kwaliteit potten kopen in 's Gravenzande

Onze potterie is van hoogstaande kwaliteit, hierdoor leven uw planten een zorgeloos en groen leven. U vindt bij ons potten van onder andere de bekende merken als Elho en Capi, in allerlei vormen, kleuren en formaten! De potten zijn speciaal gemaakt om buiten te staan en zullen lang mee gaan.

Ook vindt u bij ons potten om bijvoorbeeld om uw eigen moestuin in te beginnen. Doordat de potten een gat hebben in de bodem loopt overtollig water gemakkelijk weg. De plantjes zullen hierdoor niet verdrinken bij intensieve neerslag.

Graag tot ziens in ons tuincentrum De Carlton, dé specialist op het gebied van potterie van 's-Gravenzande (Westland) met alles voor een sfeervolle tuin of balkon! 

Bekijk onze openingstijden