Grond- en Meststoffen

Voor het optimaal genieten van uw tuin en alle planten die u zo zorgvuldig hebt uitgekozen is het belangrijk de juiste verzorging toe te passen. Een heel belangrijk onderdeel van verzorging zijn de grondproducten die u gebruikt. Ogen uw planten wat dof of slap? Of heeft u net een nieuwe tuin aangelegd? Dan heeft u ongetwijfeld goede grond- en meststoffen nodig!

Shop onze potgrond online!

Meststoffen

In ons tuincentrum vindt u grond- en meststoffen van de beste merken als Pokon, DCM en Ecostyle. Om uw gazon te onderhouden moet er geregeld bemest worden, kunstmest werkt sneller dan organische mest. Alleen is kunstmest minder goed voor het ecosysteem. De frequentie voor het bemesten is te vinden op de beschrijving van het door u aangekochte product.

De drie soorten meststoffen

  • Organische meststoffen: gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen denk aan een plantaardige of dierlijke oorsprong. Het natuurlijke evenwicht wordt niet verstoord maar versterkt. Dit wordt ook wel de organische kringloop genoemd.
  • Kunstmeststoffen: deze meststoffen worden op een chemische manier geproduceerd, wat niet altijd milieu vriendelijk uitvalt.
  • Organisch – minerale meststoffen: dit is een combinatie van zowel kunstmest als organische meststoffen

 

Zo gebruikt u potgrond

Potgrond is voeding voor planten. Verse potgrond bevat voldoende voeding voor een paar maanden en geeft bovendien lucht en zuurstof aan de wortels van een plant waardoor deze beter kan groeien. U gebruikt potgrond vooral voor planten die in bakken of potten staan. 

Zet een nieuw gekochte plant eerst met pot en al in een emmer water. Zo laat u de kluit zich volzuigen met water en is de eerste dorst van de plant gelest. Daarna zet u de plant in de juiste pot. Kies het liefst een pot met gaten aan de onderkant om overtollig water weg te laten vloeien. Vul de onderkant van de pot eerst met potgrond en zet daar de plant op. Vul de pot af met wat extra potgrond en klaar! 

Heeft u advies nodig over het gebruik van potgrond? Kom dan langs bij Tuincentrum de Carlton waar ons vakkundige personeel u graag verder helpt!

Over het merk DCM

De Ceuster Meststoffen NV (DCM) wil elke hobby-tuinier en professionele tuinder optimaal ondersteunen met kwalitatieve, innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen. En dit doet DCM al meer dan 45 jaar met veel succes. Het merkt specialiseert zich in het ontwikkelen, produceren en verkopen van organische en organisch-minerale meststoffen, potgronden, bodemverbeteraars, afdekmaterialen en natuurlijke oplossingen voor de preventie en/of behandeling van plantenziekten. Alle producten van DCM worden op duurzame wijze ontwikkelt. DCM heeft de juiste producten voor iedere tuin en biedt een perfecte formule per seizoen. Breng gerust een bezoekje aan onze winkel om het assortiment van DCM te bekijken.

Koop DCM in onze webshop!

Over het merk Ecostyle

Al meer dan 50 jaar is ECOstyle een toonaangevend merk op het gebied van ecologisch verantwoorden producten die een maximale impact hebben in de tuin maar een minimale impact op het milieu. De producten van ECOstyle zijn altijd op basis van de kracht uit de natuur gebaseerd en dragen bij aan een betere wereld. ECOstyle ziet het als een hoofdtaak om het natuurlijke evenwicht van de planeer te herstellen en te ondersteunen. Het assortiment van ECOstyle bestaat onder andere uit gronden en zaden, meststoffen en voeding en bestrijdingsmiddelen. In onze winkel in 's-Gravenzande is het assortiment van ECOstyle jaarrond te vinden.