De toekomst van tuinieren: accu gereedschap!

De toekomst van tuinieren: accu gereedschap!

Iedereen met een tuin waar planten, struiken of bomen instaan moet eraan geloven: snoeien! Het snoeien van struiken, bomen en heggen kan soms een hele klus zijn, maar met het juiste gereedschap wordt het een fluitje van een cent. En wat voor soort gereedschap is dat, vraag je je af? Accugereedschap natuurlijk!

Wat is accu gereedschap?

Maar wat is accu gereedschap precies? Het is eigenlijk heel simpel. Accugereedschap is gereedschap dat wordt aangedreven door een oplaadbare batterij. Dit betekent dat je geen stroomkabels nodig hebt om het te gebruiken, wat het een stuk handiger maakt dan gereedschap dat via het stopcontact werkt. Diverse merken, zoals Gardena en Talen Tools hebben inmiddels mooie producten in het assortiment, waarbij je de accu op verschillende soorten gereedschap kunt gebruiken. Multifunctioneel dus!

De voordelen van accu gereedschap

Om te beginnen is accu gereedschap heel erg handig en praktisch. Je kunt het namelijk overal mee naartoe nemen zonder je zorgen te maken over waar het dichtstbijzijnde stopcontact is. Daarnaast is het ook lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren. Je hoeft geen zware machines meer te tillen en dat scheelt je een hoop rugpijn. En als klap op de vuurpijl is het ook nog eens milieuvriendelijk omdat je geen fossiele brandstoffen gebruikt om het te laten werken.

Soorten tuingereedschap met een accu

De meest bekende soorten tuingereedschap met accu zijn waarschijnlijk de snoeischaren en de heggenscharen. Deze zijn allebei erg handig om te hebben als je een tuin hebt met veel planten en struiken die regelmatig gesnoeid moeten worden. Daarnaast zijn er ook nog de kettingzagen en de grastrimmers. Dit zijn allebei gereedschappen die vooral handig zijn voor mensen die een grote tuin hebben met veel bomen en gras. Vergeet ook de grasmaaiers, dompelpompen en hogedrukspuiten niet!

Tuinieren en relaxen

Vergeet niet, een tuin is ook bedoeld om van te genieten. Dus wanneer je klaar bent met het snoeien van je struiken en heggen, het maaien van het gras of het wieden van onkruid, neem dan even de tijd om te ontspannen en te genieten van al het harde werk dat je hebt verricht. Geniet van de bloemen die bloeien, de vogels die fluiten en de zon die schijnt. Want daar draait het uiteindelijk allemaal om: genieten van jouw prachtige tuin.

Tuingereedschap met accu kopen bij Tuincentrum De Carlton

Uiteraard gaan wij mee met de tijd en willen wij tuinieren voor jou zo gemakkelijk mogelijk maken! Accu tuingereedschap is echt het gereedschap van de toekomst. Zware klussen worden licht en het is natuurlijk ontzettend praktisch én veilig om geen rekening te hoeven houden met een stroomsnoer. Als tuincentrum zijn wij gespecialiseerd in tuingereedschap en hebben wij alleen gerenommeerde merken met een hoge kwaliteit in ons assortiment. Ons accugereedschap gaat lange tijd mee en het is dan ook een investering voor langere tijd. Gemak en plezier voor vele jaren! Plus natuurlijk een tuin in top conditie! Ons ervaren personeel helpt je graag om het juiste tuingereedschap te vinden voor jouw buitenruimte, zodat jij tevreden de deur uitgaat. Heb je toch nog vragen? Dan staan we altijd voor je klaar om je verder te helpen!