Kom in de kas op 2 en 3 april!

Kom in de kas op 2 en 3 april!

Alweer een leuk weekend in het vooruitzicht! Want op zaterdag 2 en zondag 3 april is weer het jaarlijkse evenement Kom in de kas. Ruim 200 glastuinbouwers in heel Nederland verwelkomen dan jong en oud om een kijkje in hun kas en achter de (glas)schermen te komen nemen. Dat zijn zowel kwekers van mooie snijbloemen en planten als van de lekkerste soorten groenten en fruit.

Leerzaam, lekker en leuk

In de kassen worden voor kinderen leuke activiteiten georganiseerd. Ze kunnen er rondhoppen op skippyballen in de vorm van tomaten of hun energie kwijtraken op een groot springkussen. Op sommige plekken kunnen ze paardrijden of zich vrolijk laten schminken. Het belangrijkst is natuurlijk dat ze zelf zien hoe tomaten, komkommers en nog veel meer andere groenten en gewassen groeien. En wat er allemaal bij komt kijken bij het telen van planten, bloemen en groenten. Dat er bijvoorbeeld robots zijn die 40.000 plantjes tegelijk water kunnen geven. Uiteraard kan er ook geproefd worden van de superverse en gezonde groenten. En hier en daar worden zelfs kookdemonstraties gegeven met de producten uit de kassen.

Kijk op de website www.komindekas.nl voor deelnemende kassen bij u in de buurt. Op de site kunt u voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar ook een leuke kleurplaat downloaden, zodat ze mee kunnen doen aan de Kom in de kas-kleurwedstrijd.

Geïnspireerd geraakt? Neem dan ook eens een kijkje bij de tuinkassen en kweekkasjes bij ons tuincentrum in 's-Gravenzande (Westland).