Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gele helmbloem, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een matig voedselrijke bodem en een licht beschaduwde standplaats. Bijvoorbeeld in de schaduw van grote keien. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. Ze is kortlevend en blijft dus slechts enkele jaren waardevol. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Corydalis lutea? De Corydalis lutea is ook wel bekend als Gele helmbloem. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Gele helmbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Corydalis lutea? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gele helmbloem niet!

  • Nederlandse naam: Gele helmbloem Wetenschappelijke naam: Corydalis lutea Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Corydalis Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee