Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zwarte zilverkaars, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 70 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Cimicifuga racemosa var. cordifolia? De Cimicifuga racemosa var. cordifolia is ook wel bekend als Zwarte zilverkaars. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Zwarte zilverkaars is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cimicifuga racemosa var. cordifolia? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zwarte zilverkaars niet!

  • Nederlandse naam: Zwarte zilverkaars Wetenschappelijke naam: Cimicifuga racemosa var. cordifolia Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cimicifuga Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee