Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pinksterbloem, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. april tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Cardamine pratensis? De Cardamine pratensis is ook wel bekend als Pinksterbloem. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Pinksterbloem is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cardamine pratensis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Pinksterbloem niet!

  • Nederlandse naam: Pinksterbloem Wetenschappelijke naam: Cardamine pratensis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cardamine Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee