Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zwanenbloem, familie van de Butomaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Waterplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld zuurstof in het water te brengen of voor schaduw te zorgen op het wateroppervlak. Wortelt in de grond en komt met het blad boven water. Deze plant leeft in water met een diepte tot 40 cm. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Butomus umbellatus? De Butomus umbellatus is ook wel bekend als Zwanenbloem. Deze Butomaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 120 centimeter. De Zwanenbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Butomus umbellatus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zwanenbloem niet!

  • Nederlandse naam: Zwanenbloem Wetenschappelijke naam: Butomus umbellatus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Butomus Familie: Butomaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee