Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Herfstaster, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is lilapaars en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -40 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze hoge plant is geschikt als basisplant om uw beplantingsplan omheen te bouwen. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Aster novae-angliae 'Purple Dome'? De Aster novae-angliae 'Purple Dome' is ook wel bekend als Herfstaster. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Herfstaster is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aster novae-angliae 'Purple Dome'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Herfstaster niet!

  • Nederlandse naam: Herfstaster Wetenschappelijke naam: Aster novae-angliae 'Purple Dome' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aster Familie: Asteraceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee