Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Herfstanemoon, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is diep roze en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Anemone x hybrida 'Rosenschale'? De Anemone x hybrida 'Rosenschale' is ook wel bekend als Herfstanemoon. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Herfstanemoon is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Anemone x hybrida 'Rosenschale'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Herfstanemoon niet!

  • Nederlandse naam: Herfstanemoon Wetenschappelijke naam: Anemone x hybrida 'Rosenschale' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Anemone Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee