Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Monnikskap, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is paarsblauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Aconitum 'Spark's Variety'? De Aconitum 'Spark's Variety' is ook wel bekend als Monnikskap. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Monnikskap is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aconitum 'Spark's Variety'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Monnikskap niet!

  • Nederlandse naam: Monnikskap Wetenschappelijke naam: Aconitum 'Spark's Variety' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aconitum Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee