Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Dwergmispel, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is lichtroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn dofgroen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Dwergstruik, ook als bodembedekker te gebruiken. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'rotstuin' planten.

Bent u op zoek naar Cotoneaster adpressus? De Cotoneaster adpressus is ook wel bekend als Dwergmispel. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Dwergmispel is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cotoneaster adpressus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Dwergmispel niet!

  • Nederlandse naam: Dwergmispel Wetenschappelijke naam: Cotoneaster adpressus Type plant: Heester
  • Geslacht: Cotoneaster Familie: Rosaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee