Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kronkelhazelaar, familie van de Corylaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. februari tot en met maart. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 400 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Corylus avellana 'Contorta'? De Corylus avellana 'Contorta' is ook wel bekend als Kronkelhazelaar. Deze Corylaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 400 centimeter. De Kronkelhazelaar is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Corylus avellana 'Contorta'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kronkelhazelaar niet!

  • Nederlandse naam: Kronkelhazelaar Wetenschappelijke naam: Corylus avellana 'Contorta' Type plant: Heester
  • Geslacht: Corylus Familie: Corylaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Februari, Maart
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 400 Giftig: Nee