Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Schijnhazelaar, familie van de Hamamelidaceae. De bloemkleur is zachtgeel en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn dofgroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een licht beschaduwd plekje. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Corylopsis pauciflora? De Corylopsis pauciflora is ook wel bekend als Schijnhazelaar. Deze Hamamelidaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Schijnhazelaar is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Corylopsis pauciflora? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Schijnhazelaar niet!

  • Nederlandse naam: Schijnhazelaar Wetenschappelijke naam: Corylopsis pauciflora Type plant: Heester
  • Geslacht: Corylopsis Familie: Hamamelidaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee