Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse sierkwee, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is donkerrood en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Chaenomeles x superba 'Fire Dance'? De Chaenomeles x superba 'Fire Dance' is ook wel bekend als Japanse sierkwee. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 125 centimeter. De Japanse sierkwee is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Chaenomeles x superba 'Fire Dance'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Japanse sierkwee niet!

  • Nederlandse naam: Japanse sierkwee Wetenschappelijke naam: Chaenomeles x superba 'Fire Dance' Type plant: Heester
  • Geslacht: Chaenomeles Familie: Rosaceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee