Grond- en meststoffen

Alles wat gewenst groeit in uw tuin heeft voedingstoffen, lucht en water nodig. En soms is er een tekort aan voedingsstoffen, die moeten we dan zelf aanvullen, dat doen we met meststoffen. Bij grond spreekt men over de bodem zelf. Onder deze categorie vallen diverse soorten zoals: potgrond, tuingrond en tuinturf. Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig voor bijna elke categorie tuin- en kamerplanten wel een specifieke potgrond te vinden. Bijvoorbeeld de orchidee die gedijt het beste op boomschorssnippers.

Gazon bemesten

Om uw gazon te onderhouden moet er geregeld bemest worden, kunstmest werkt sneller dan organische mest. Alleen is kunstmest minder goed voor het ecosysteem. De frequentie voor het bemesten is te vinden op de beschrijving van het door u aangekochte product.

De meststoffen zijn onder te verdelen in drie groepen:

Organische meststoffen: gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen denk aan een plantaardige of dierlijke oorsprong. Het natuurlijke evenwicht wordt niet verstoord maar versterkt. Dit wordt ook wel de organische kringloop genoemd.

Kunstmeststoffen: deze meststoffen worden op een chemische manier geproduceerd, wat niet altijd milieu vriendelijk uitvalt.

Organisch – minerale meststoffen: dit is een combinatie van zowel kunstmest als organische meststoffen

Ons assortiment bestaat uit producten van de merken: DCMPokon en ECOstyle

Ziet u tussen de tuingrond de potgrond niet? Geen zorgen, wij adviseren u graag in de winkel klik hier voor onze openingstijden.