Grote kamerplanten

Een grote kamerplant zorgt voor sfeer én is functioneel. Kiest u voor een grote kamerplant die de luchtkwaliteit verbetert of juist voor een groene kameraad die de luchtvochtigheid in huis regelt? Grote kamerplanten zijn niet alleen een lust voor het oog, ze zijn ook nog eens goed voor uw gezondheid. Reden genoeg om een grote, groene vriend in huis of kantoor te halen. Wist u bijvoorbeeld dat u bij tuincentrum De Carlton terecht kunt voor luchtzuiverende kamerplanten

Top 5 populaire grote kamerplanten

Bent u op zoek naar een gave kamerplant voor in uw woonkamer? Doe inspiratie op uit de top-5 grote kamerplanten van Tuincentrum De Carlton.

Welke grote kamerplant is uw favoriet? 

 1.  Areca (Goudpalm)
  Goudpalm De Carlton
 2. Musa Dwarf (bananenplant)
  Bananenplant De Carlton
 3. Monstera Deliciosa (gatenplant)
  Monstera plant De Carlton
 4. Yucca Elephantipes (palmlelie)
  Yucca plant De Carlton
 5. Euphorbia Ingens (cowboycactus)
  Euphorbia cactus De Carlton

Hoe verzorg ik mijn grote kamerplant?

Tips om uw grote, groene vriend gezond te houden. Over het algemeen houden grote kamerplanten niet van teveel water. Wees dus voorzichting met het watergeven van uw kamerplant. In de groeiperiode heeft de kamerplant eens in de twee weken water nodig. U kunt dit zelf checken door te voelen of de grond van de kamerplant droog is, is dit het geval, dan heeft de kamerplant een beetje water nodig. Is de grond nog vochtig? Dan kunt u het beste nog even wachten met watergeven. Uw kamerplant wordt ook erg blij van het sproeien met de plantenspuit eens in de zoveel tijd. Regent of miezert het buiten? Dan kunt u de kamerplant eventjes buiten zetten, gek genoeg doet buitenlucht een kamerplant ook wel eens goed. Succes!

Geen groene vingers?

Geen probleem! Bij tuincentrum De Carlton in het Westland vindt u voedingsstoffen en benodigdheden die het verzorgen van uw grote kamerplant gemakkelijk maken. Naast ons assortiment grond- en meststoffen voor buiten hebben wij ook een groot aanbod aan voedingsstoffen voor uw kamerplanten binnen.

Wist u dat er ook natuurlijke mogelijkheden bestaan om uw grote kamerplant in leven te houden? Gebruik bijvoorbeeld eierschalen om een gezonde thee vol calcium te maken. Door de eierschalen fijn te maken en deze toe te voegen aan kokend water, ontstaat er een mengsel dat goed is om over uw grote kamerplant te gieten. Heeft u nog een slokje koude koffie over? Niet weggooien! Uw grote kamerplant vindt een slokje koffie gevolgd door een scheut water heerlijk. Bovendien bevat koffie veel magnesium, dit hebben planten nodig voor de groei. Boost uw grote kamerplant met een beetje afgekoelde groene thee. Groene thee geeft de plant zuurstof en maakt het sterker. Geen fan van grote kamerplanten? Bekijk ook eens ons assortiment aan cactussen en vetplanten of kom langs in ons tuincentrum in het Westland voor een plantkundig advies welke soort plant bij u past.

Haal uw grote kamerplant bij De Carlton

Kom langs voor een plantkundig advies over welke grote kamerplant in uw huis past. Kamerplanten vergen niet eindeloos veel aandacht, maar zorgen wel voor eindeloos veel sfeer en woonplezier. Tot snel bij Tuincentrum De Carlton nabij Vlaardingen, Den Haag, Monster of Rotterdam! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten