Kweekgrond

Goede kweekgrond kopen in 's-Gravenzande? Kom dan langs bij tuincentrum De Carlton.

Kweekgrond bij De Carlton

Grond is niet zomaar grond, een plant heeft in ieder stadium van zijn levensloop een andere behoefte aan voedingsstoffen. Zo heb je speciale zaaigrond, potgrond en moestuingrond. De samenstelling en eigenschappen van de grond bepalen of ze geschikt zijn, de pH-waarde en hardheid zijn bijvoorbeeld van belang.

Zaaigrond kopen in 's-Gravenzande

Goede grond om in te zaaien houdt vocht vast maar blijft ook niet te nat. Een goede combinatie van zuurstof en voedingsstoffen is van belang voor een goede ontkieming van de plant. Zaaigrond is ook ontsmet waardoor de ziekten en schimmels eruit zijn, het is eigenlijk een verbeterde vorm van standaard potgrond, een kind krijgt ook niet direct biefstuk te eten!

De pH-waarde van zaaigrond ligt tussen de 5,0 en 6,5 en is daarmee licht zuur. De grond mag niet te compact zijn waardoor het moeilijker wordt voor de zaden om te ontkiemen.

Potgrond kopen in 's-Gravenzande

Zijn de planten eenmaal uitgekomen en op kracht dan kunt u verder met potgrond. De groenten en kruiden zijn dan minder gevoelig voor schimmels, ziekten en ook een te veel aan water kan minder snel schade aanrichten. Kweekbakken en kweekpotjes kunt u dus beter vullen met zaaigrond en overpotten kan in normale potgrond.

Bij ons in het tuincentrum in 's-Gravenzande vindt u de kwaliteits pot- en zaaigrond van Pokon Naturado, dan weet u zeker dat u de beste grond in de markt hebt!

Pot- en zaaigrond kopen in 's-Gravenzande!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Zelf kweken