Kunststof

Kunststof kan misschien niet een echte terracotta pot vervangen, maar tegenwoordig is het kunststof bijna niet van keramiek te onderscheiden. Kunststof potten hebben zeker voordelen. Wat dacht u van het gewicht? U tilt gemakkelijk meer dan 5 potten in één keer naar de auto. Dat gaat iets minder soepel met keramieken potten! Kunststof potten zijn bovendien in alle kleuren te verkrijgen. In het teken van duurzaamheid: de potten gaan lang mee! Maar dan moet u wel kleuren en groottes kopen die u nog heel lang gaat gebruiken. Let er bij het kopen van plastic potten op dat er een gat in de bodem zit. Dit gat zorgt voor het afvoeren van overtollig (regen)water. Als u een plant teveel water geeft of het regent flink, dan moet de plant het overbodige water kwijt. Door het gat in de bodem kan het overtollige water wat de plant niet nodig heeft om te groeien, makkelijk afvoeren.

Kunststof potten - De Carlton

Voordelen van een kunststof pot

Voordelen van een kunststof pot ten opzichte van een keramieken pot:

  • Lichter in gewicht
  • Vorstbestendig
  • Voordeliger dan keramiek
  • Gaan bij goed gebruik langer mee dan keramieken potten
  • Minder breekbaar

Kuipplanten in kunststof pot

Vooral voor grote kuipplanten zijn kunststof potten een uitkomst omdat ze anders niet te verplaatsen zijn. Heeft u een grote kuipplant die wel toe is aan een nieuwe pot? U kunt overwegen om een kunststof pot aan te schaffen. Op deze manier is de plant gemakkelijker te verplaatsen. Soms is het noodzakelijk om keramieken potten stuk te slaan omdat de plant niet meer uit de pot wil loskomen. Bij kunststof potten komt dit niet voor. Weer een voordeel voor kunststof potten! Wij hebben een ruime sortering in modellen en kleuren.

Koop uw kunststof pot in 's-Gravenzande

Woont u in de buurt van Den Haag in het Westland en bent u op zoek naar kunststof potten voor uw tuinplanten? Bij tuincentrum De Carlton hebben we een groot aanbod aan grote, kleine, smalle, brede, gekleurde en neutrale kunststof potten. Aanschouw ons aanbod en voel de kwaliteit van ons plastic. Kom langs in 's-Gravenzande of bel voor meer informatie over kunststof potten. Wij helpen u graag!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie