Keramiek

Bent u op zoek naar een keramieken pot voor buiten? Het buitenkeramiek is vaak groter dan de serie voor binnen. We onderverdelen deze categorie in geglazuurd en terracotta. Voor de drainage van overtollig (regen)water is een gat in de bodem noodzakelijk. Een tuinplant houdt namelijk niet van natte voeten. Een gat in de grond zorgt ervoor dat het overtollige water kan weglopen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de plant dan te weinig water opneemt. Planten nemen precies genoeg water op en laten water wat echt overbodig is, wegvloeien. Keramieken potten met een gat in de boden vallen meestal onder de categorie buitenpotterie.

Geglazuurde keramieken potten

Geglazuurde keramieken potten komen voor in de mooiste kleuren. Naast opvallende kleuren geeft de laag glazuur ook een extra glans aan de pot. Blauw, paars, geel en andere opvallende kleuren, geven uw tuin een extra boost. Waarom zou u saaie potten kopen als u ook stralende potten in alle kleuren van de regenboog kunt krijgen! De meeste geglazuurde potten kunnen 's winters gewoon buiten blijven staan. Bent u benieuwd welke geglazuurde potten wij allemaal in ons assortiment hebben? Bezoek ons tuincentrum en aanschouw de vele soorten en maten geglazuurde potten. Zoek een pot met dezelfde kleur als de tuinplant of ga juist voor een complementerende kleur. Breng kleur en sfeer in uw tuin met geglazuurde keramieken potten!

Geglazuurde keramieken potten - De Carlton

Terracotta potten voor buiten

Terracotta potten hebben de klassieke bruin-rode kleur. Deze potten staan altijd goed in uw tuin of op het balkon! Witte bloemen springen eruit en groen lijkt nog groener met deze terracotta potten. Hoewel geglazuurde potten het gemakkelijk 's winters volhouden, is dat voor terracotta moeilijker. Dit ligt vaak aan de kwaliteit van het terracotta. Een hardgebakken pot neemt minder vocht op en vriest 's winters bij vorst niet zo gemakkelijk stuk. Minder hardgebakken terracottapotten houden het niet vol tijdens strenge winterkou, waardoor de pot barst. Heeft u even geen tuinplanten voor uw keramieken potten? Berg uw potten dan op z'n kop op zodat er geen water in kan blijven staan. Voor potten met een gat in de bodem geldt dit natuurlijk niet.

Keramieken potten - De Carlton

Keramieken potten kopen in 's-Gravenszande

Bent u op zoek naar een stijlvolle keramieken pot voor uw tuinplant? Wist u dat u terracotta potten ook in de juiste kleur kunt spuiten? Kies er bijvoorbeeld voor om na de winter de potten een kleine make-over te geven met een spuitbus. U spuit uw keramieken potten weer helemaal in een kleur naar wens en de potten kunnen er weer een jaar tegenaan. Op deze manier is het ook leuk om oude potten een nieuw leven te geven, want soms kunnen potten in een nieuw jasje nog best een seizoen mee! Koop uw keramieken potten bij Tuincentrum De Carlton in 's Gravenzande. Bel of mail voor meer informatie.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie